Arbeidsmediation

Machtsongelijkheid, uit de hand gelopen verschillen en mogelijk baanverlies

Met behulp van een arbeidsmediator zorgen jullie ervoor dat een arbeidsconflict zorgvuldig en goed wordt besproken om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Een arbeidsmediator luistert goed naar jullie behoeften en belangen, en gaat de moeilijke gesprekken niet uit de weg.

Ik neem jullie mee langs alle belangrijke onderwerpen die voor kunnen komen bij een arbeidsconflict, in een sfeer van (emotionele) veiligheid. Denk aan het bespreken van een uit de hand gelopen verschil van mening, machtsongelijkheid, mogelijk baanverlies en alle gevolgen van dien voor het pensioen en alle voorkomende financiële zaken.

Ik besteed daarbij volop aandacht aan zowel de emotionele kanten van het arbeidsconflict, als ook aan de financiële en juridische aspecten. Zodat er na afloop van jullie mediation afspraken op tafel liggen die voor beide partijen goed voelen en goed zijn.

De arbeidsmediator helpt jullie om te voorkomen dat onnodig extra conflict wordt veroorzaakt. Jullie blijven in gesprek en op koers richting het eindpunt; goede afspraken voor werkgever en werknemer, of dit nu herstel van de arbeidsrelatie is of de beëindiging hiervan.

Onze gesprekken vinden plaats in alle vertrouwelijkheid en als mediator ben ik gebonden aan geheimhouding over de inhoud van jullie mediation, net als jullie. Alles dat wij tijdens onze gesprekken bespreken is vertrouwelijk en dat blijft ook zo, ook na beëindiging van de mediation.

In onze gesprekken komen we tot gezamenlijke afspraken die worden vastgelegd in een afsprakendocument, bij herstel van de arbeidsrelatie, of een vaststellingsovereenkomst waarin afspraken worden vastgelegd over de beëindiging hiervan.