Echtscheidingsmediation

Zorgvuldig en goed regelen van de scheiding

Met behulp van een echtscheidingsmediator zorgen jullie ervoor dat de echtscheiding zorgvuldig en goed wordt geregeld. Een echtscheidingsmediator luistert goed naar jullie behoeften en gaat de moeilijke gesprekken niet uit de weg.

Ik neem jullie mee langs alle belangrijke onderwerpen die voor kunnen komen bij een echtscheiding, in een sfeer van (emotionele) veiligheid. Denk aan de verzorging en opvoeding van jullie kinderen, partner- en kinderalimentatie, woning, hypotheek, inboedel, pensioen, spaargeld, schulden en alle voorkomende financiële zaken.

Ik besteed daarbij volop aandacht aan zowel de emotionele kanten van deze ingrijpende gebeurtenis, als ook aan de financiële, juridische en fiscale aspecten. Zodat er na afloop van jullie mediation afspraken op tafel liggen die voor beide partijen goed voelen en goed zijn. Voor nu en in de toekomst.

De echtscheidingsmediator helpt jullie om te voorkomen dat de scheiding onnodig extra conflict veroorzaakt. Jullie blijven in gesprek en op koers richting het eindpunt; goede afspraken voor alle betrokkenen. Zo kunnen jullie de relatie met respect naar elkaar toe afsluiten en je allebei richten op een nieuwe toekomst, als gezamenlijke ouders.  

Onze gesprekken vinden plaats in alle vertrouwelijkheid en als mediator ben ik gebonden aan geheimhouding over de inhoud van jullie mediation, net als jullie. Alles dat wij tijdens onze gesprekken bespreken is vertrouwelijk en dat blijft ook zo, ook na beëindiging van de mediation.

In onze gesprekken komen we tot gezamenlijke afspraken die worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan waarin afspraken worden vastgelegd over de verzorging en opvoeding van jullie kinderen.